La Generalitat firma l’acta que inicia les obres del futur complex administratiu de Campanar
Està previst un termini d’execució de 24 mesos i allotjarà les dependències dels Servicis Territorials de la Conselleria d’Educació

El director general de Patrimoni de la Conselleria d’Hisenda i Economia, Tony Woodward, ha firmat juntament amb els responsables de l’actuació l’acta de replantejament del nou complex administratiu de Campanar necessària per a l’inici de les obres.
La construcció d’este edifici en una parcel·la propietat de la Generalitat en l’avinguda Campanar número 32 de València permetrà traslladar les dependències dels Servicis Territorials de la Conselleria d’Educació, actualment situats en l’edifici del carrer Gregorio Gea 14 de València i compartit amb l’Agència Tributària Valenciana (ATV).
El nou immoble, que donarà solució als problemes funcionals a conseqüència de la falta d’espai manifestats en la seu d’Educació i atesa la disponibilitat d’edificabilitat, se situarà en la superfície actualment destinada a aparcament i a on també se situen barracons ocupats per personal d’esta Conselleria. En concret, este nou edifici constarà de més de 12.000 metres quadrats dedicats a la direcció territorial i a espais administratius.
L’UTE de l’equip d’arquitectes Peñín-Dicotec ha redactat el projecte d’execució i és responsable de la direcció d’obra, mentres que l’UTE Bertolín-Becsa serà la responsable de construir este nou edifici. El termini previst d’execució de les obres és de 24 mesos.
El director general de Patrimoni, Tony Woodward, ha explicat que amb este nou edifici “tractem de donar solució als problemes d’espai per a la ubicació del personal adscrit al departament d’Educació”.
Eficiència energètica
Cal destacar que l’ampliació de les dependències de la Conselleria d’Educació s’efectuarà de manera pionera en estructura de fusta d’alta tecnologia (a través de panells contralaminats de fusta o CLT), al mateix temps que s’aposta, com a principals eixos, per la minimització de la petjada de carboni i l’eficiència energètica.
En este sentit, el nou edifici administratiu està compromés amb l’emergència climàtica mitjançant la posada en marxa d’estratègies de disseny per a controlar la circulació i renovació de l’aire de manera natural, així com per la utilització d’energies renovables, l’estalvi d’energia, l’ús extensiu de cobertes verdes i l’ús de materials sostenibles.
Així mateix, este projecte es fonamenta en un disseny nou que tindrà en compte la presència del natural, la llum i la presència d’espais exteriors, amb la finalitat d’apostar per un nou concepte de zones per al treball.