L’Hospital General de València supera els 500 procediments de cirurgia hepàtica mínimament invasiva

Dels 500 procediments, més de 100 cirurgies de fetge i de pàncrees s'han intervingut per mitjà de cirurgia robòtica

Professionals de la cirurgia

Recibe nuestra newsletter diaria

O síguenos en nuestro  canal de Whatsapp

L’Hospital General de València és el primer hospital de la Comunitat Valenciana que supera els 500 procediments de cirurgia hepàtica mínimament invasiva, que engloba la cirurgia laparoscòpica, la per port únic i la robòtica. Amb aquesta última tècnica s’han realitzat més de 100 cirurgies de fetge i de pàncrees.

Els beneficis d’aquesta mena de procediments quirúrgics per al pacient són destacats, ja que són més precisos i en limitar la grandària de les incisions necessàries es disminueix el dolor postoperatori, el risc d’infecció i el temps de cicatrització d’aquesta, amb millors resultats estètics.

Tal com explica José Mir Labrador, cap de la Secció de Cirurgia Hepatobiliopancreática, “la secció s’ha reestructurat recentment amb professionals especialitzats en aquesta mena de cirurgies mínimament invasives, la qual cosa facilita que l’equip puga seleccionar la tècnica quirúrgica més apropiada depenent de cada cas i estudiant quin és el millor procediment per a cada pacient”.

Tècniques minimament invasives

Aquesta secció ha sigut pionera en la introducció de tècniques mínimament invasives en la Comunitat Valenciana. En 2006 va incorporar la cirurgia hepàtica laparoscòpica i en 2017 va realitzar la primera resecció hepàtica robòtica i van començar a utilitzar la reconstrucció de fetges en 3D amb la finalitat de realitzar una estratègia prequirúrgica el més exhaustiva possible. Recentment, en 2020 també van ser els primers a incorporar la robòtica hepàtica sense ingrés.

Segons Enrique Artigues, cap del Servei de Cirurgia General i Digestiva, “des del centre s’està potenciant aquest tipus de tractament mínimament invasiva, tant laparoscòpica avançada com la robòtica”.

“En l’últim any hem incrementat el nombre de procediments que incloem aquesta mena de intervenció i l’objectiu és continuar augmentant el nombre de pacients que es beneficiaran d’aquesta mena de procediments, augmentant la de clase robòtica”, ha afegit. A més de la cirurgia hepàtica i pancreàtica robòtica, el Servei de Cirurgia General i Digestiva ha inclòs la robòtica per a tractar l’obesitat mòrbida, la esofagogástrica i la de les glàndules suprarenals.

Comenta el artículo
Ismael Cirujeda

Recibe nuestra newsletter diaria

O síguenos en nuestro  canal de Whatsapp

Deja una respuesta

Ahora en portada