Educació reactiva els 20 consells territorials de Formació Professional per a millorar la FP Dual

L’objectiu d’estos consells és adequar l’oferta d’FP a les necessitats empresarials i socials del territori

Formación Profesional (FP)

Recibe nuestra newsletter diaria

O síguenos en nuestro  canal de Whatsapp

La Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació ha reactivat els 20 consells territorials de Formació Professional, distribuïts al llarg de la Comunitat Valenciana per a millorar la implantació de l’FP Dual.

Estos consells són l’òrgan consultiu, deliberatiu, propositiu i de participació social vinculats al territori. Per a garantir que les decisions que es prenguen en els consells es poden portar a la pràctica es comptarà amb la presència de la inspecció educativa.

La directora general de Formació Professional, Marta Armendia, ha presidit este dilluns la constitució dels consells territorials del Vinalopó i de l’Alcoià-Comtat, a on ha ressaltat la necessitat que es debaten en el si d’estos consells territorials “l’adaptació curricular a la nova Llei d’FP, i, especialment, la flexibilització curricular, les noves oportunitats d’oferta de graus A (microformacions), graus B (acreditació parcial de competències) i graus C (certificats professionals) per a donar una resposta eficaç a la falta de personal qualificat de les empreses”.

Racionalitzar el mapa d’FP

En este sentit, la directora general ha destacat la necessitat de “racionalitzar el mapa de la Formació Professional des d’esta nova perspectiva d’oferta integrada que va des dels graus A al grau E, impulsar els procediments d’acreditació professional, que ara són gratuïts, i l’orientació professional”.

La funció principal del consell territorial de cada àrea és fer propostes a l’administració competent en matèria d’educació i laboral per a adequar l’oferta de formació professional a les necessitats empresarials i socials del territori, contribuint així a la racionalització del mapa d’FP de la Comunitat Valenciana.

Els consells territorials disposen de dos òrgans de funcionament: el ple i la comissió tècnica. En el ple, que es reunix com a mínim 2 vegades a l’any, estan representades les direccions generals d’FP i d’Ocupació i Formació, els ajuntaments amb oferta d’FP, els empresaris de la zona, les organitzacions sindicals representades en el CVFP (Consell Valencià d’FP), els centres educatius públics i els centres Labora.

Per la seua part, la comissió tècnica està formada per representants de les dos direccions generals, agents de desenrotllament local, sindicats, empresaris de la zona, associacions empresarials, centres públics i de Labora, així com representants dels pactes territorials per a l’ocupació.

Entre les funcions de les comissions tècniques es troba actualitzar les accions formatives de cada àrea territorial en funció de les necessitats de les seues empreses i ⁠dissenyar actuacions per a millorar l’orientació professional, entre altres.

Comenta el artículo
Ismael Cirujeda

Recibe nuestra newsletter diaria

O síguenos en nuestro  canal de Whatsapp

Deja una respuesta

Ahora en portada