L’Hospital Clínic de València incorpora kits de realitat virtual per a pacients pediàtrics

L'objectiu és que els pacients pediàtrics, al costat dels seus familiars, coneguen amb antelació com serà el procés de la cirurgia de forma divertida

Recibe nuestra newsletter diaria

O síguenos en nuestro  canal de Whatsapp

El servei d’Anestesiologia i Reanimació de l’Hospital Clínic Universitari de València ha incorporat, dins de les seues actuacions d’humanització, un kit de realitat virtual que s’ofereix als pacients pediàtrics setmanes prèvies a una intervenció quirúrgica.

Es tracta del kit Nixi for children i es compon d’unes ulleres preparades per a veure un vídeo de realitat virtual, un codi per a descarregar-se el material de la plataforma, un llibre infantil i quadern per a guiar-los i un diploma de valentia que s’entrega en acabar la intervenció quirúrgica.

Aquest kit s’entrega a les famílies del pacient pediàtric quan acudeixen a la consulta de preanestèsia. L’objectiu és que tinguen l’oportunitat de conéixer com serà el procés de la intervenció i es puga preparar des dels seus propis domicilis. En aquest sentit, Nixi ensenya com és un quiròfan per dins, el preoperatori i la sala de recuperació post anestèsica.

Un moment d’estrés més suportable

“Una cirurgia suposa un moment d’estrés especialment en el pacient pediàtric i per a les seues famílies. Coneixent a fons els detalls de com serà el procés i veient i escoltant professionals sanitaris i a Nixi explicar-lo de manera senzilla, pot disminuir aquesta por a la cirurgia perquè hi ha hagut un treball previ per a evitar-lo” ha explicat la doctora Mª José Parra, especialista en Anestesiologia de l’Hospital Clínic de València.

L’especialista ha destacat que, amb les ulleres de realitat virtual, els xiquets i xiquetes, al costat dels seus familiars/acompanyants, “poden aprendre tranquil·lament des de les seues cases al costat de Nixi des de setmanes abans de la intervenció. Aquest personatge li ensenyarà els espais i els passos pels quals passarà el dia de la cirurgia. És com una espècie de visita guiada de preparació en remot i adaptada per al pacient pediàtric”.

“Les primeres experiències estan sent totalment positives. Molts xiquets i xiquetes estan canviat la por de passar per la intervenció per la curiositat per conéixer allò que han estat treballant a casa durant dies” ha finalitzat.

Comenta el artículo
Ismael Cirujeda

Recibe nuestra newsletter diaria

O síguenos en nuestro  canal de Whatsapp

Deja una respuesta

Ahora en portada
La vicepresidenta primera y ministra de Hacienda, María Jesús Montero. EFE/ Unión Europea
El Gobierno pide a Bruselas 4.400 millones del Fondo de Solidaridad de la UE