La Diputació de Castelló reforça la protecció, promoció i millora de la qualitat de la carxofa de Benicarló

La institució provincial destina 50.000 euros al conveni amb el Consell Regulador de DOP

Carxofa de Benicarló

Recibe nuestra newsletter diaria

O síguenos en nuestro  canal de Whatsapp

La presidenta de la institució provincial, Marta Barrachina, s’ha desplaçat aquest dimarts fins al municipi que es troba immers en la celebració de la Festa de la Carxofa 2025, un consolidat esdeveniment de l’agenda municipal i provincial que aconsegueix enguany la seua XXXII edició.

La dirigent provincial, al costat del diputat de Sector Primari, Sergio Fornas, s’ha reunit amb agricultors, responsables de la cooperativa Behihort i del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Carxofa de Benicarló, i l’alcalde del municipi, Juanma Cerdà, per a conéixer en primera persona com s’està desenvolupant la campanya de la carxofa.

La institució provincial destina 50.000 euros al conveni amb el Consell Regulador de DOP, “una subvenció encaminada a continuar posicionant el nom de la carxofa de Benicarló a nivell nacional i als més alts estàndards de qualitat i de garantia”, ha expressat la dirigent provincial.

Subvenció dirigida a les activitats de control

En concret, la subvenció està dirigida a la realització d’activitats de control, certificació de la qualitat i millora de la qualitat vegetal, la qual cosa suposa reforçar el suport de la institució provincial en l’activitat de control i certificació, de gestió i de promoció del producte de qualitat diferenciada, així com la millora de la qualitat vegetal.

En aquest punt, el diputat provincial Sergio Fornas ha explicat que el material vegetal es renova per a evitar diversos problemes com a infeccions per fongs o virus. Les noves plantes extretes mitjançant estaques de plantacions anteriors van decaient quant a producció i rendiment econòmic. “Per tant, el material vegetal s’ha d’anar renovant amb regularitat per a anar mantenint el nivell de producció òptim en les plantacions inscrites en la DOP Carxofa de Benicarló”, ha indicat Fornas.

La carxofa, que compta amb la denominació d’origen des de l’any 1998 es converteix el mes de gener en protagonista indiscutible en la localitat del Baix Maestrat amb un ampli programa d’activitats. Sobre aquest tema, la presidenta de la Diputació ha ressaltat la importància de la carxofa per a la gastronomia de la província i el seu potencial per a ser un dels productes referents de tot el país.

Uns dels productes més emblemàtics

“La carxofa és un dels productes gastronòmics més emblemàtics de la nostra província i forma part de l’aposta que realitzem des de la Diputació per impulsar el consum dels productes agroalimentaris autòctons com a motor de desenvolupament en tot el nostre territori”, ha subratllat Marta Barrachina.

La presidenta del Govern Provincial ha volgut agrair el treball de tots els agents implicats “que fan possible la DOP Carxofa de Benicarló” i ha remarcat que “des de la Diputació de Castelló continuarem cuidant i cultivant aquesta Denominació d’Origen i reforçant l’aposta de la institució provincial per enaltir el sector primari i la gastronomia de la nostra província”.

Comenta el artículo
Ismael Cirujeda

Recibe nuestra newsletter diaria

O síguenos en nuestro  canal de Whatsapp

Deja una respuesta

Ahora en portada
Ayuda de euros Dana coches
Mazón destina 250 millones para pagar 2.000 euros por coche siniestrado en la DANA