La Generalitat porta 400 contractes d’emergència per a la reconstrucció amb 296 empreses diferents

La consellera d’Hisenda i Economia, Ruth Merino, ha defés este dijous en Les Corts l’ús de la contractació d’emergència per part de la Generalitat per a afrontar els efectes de la riuada, amb prop de 400 contractes adjudicats fins al moment a 296 empreses distintes.

Durant la seua intervenció en resposta a una interpel·lació sobre la contractació d’emergència, Merino ha subratllat que esta fórmula està contemplada per la Llei de Contractes del Sector Públic per a situacions excepcionals i urgents. “L’acció pública no és una opció, sinó una obligació: accelerar la reconstrucció, garantir liquiditat i protegir l’ocupació”, ha afirmat.

Merino ha explicat que les contractacions realitzades han permés actuar de manera immediata sobre infraestructures crítiques afectades, com a línies ferroviàries, estacions de metro, sistemes de sanejament, carreteres, centres educatius i servicis públics essencials.

La consellera d’Hisenda ha explicat que el Consell ha dut a terme totes i cada una d’estes contractacions amb total transparència, sota control d’Intervenció, i comunicant al Consell en els 30 dies de termini establits per a esta modalitat.

La consellera ha recordat que el Govern d’Espanya també ha recorregut a esta mena de contractació per a reparar els danys provocats per la DANA, com reflectix el Reial decret llei 7/2024 i la declaració de zona greument afectada per emergència de protecció civil.

Així mateix, ha citat com a precedent la gestió de la pandèmia per part de l’anterior Consell del *Botànic, que va tramitar contractes d’emergència per valor de 254 milions d’euros i va fer ús de la contractació d’emergència durant 14 mesos després de declarar-se aquella emergència.

“Les actuacions que han sigut contractades per este Consell per a escometre les obres, també han sigut contractades pel mateix mecanisme d’emergència per part del Govern d’Espanya i per altres administracions d’ara i del passat de tot signe polític”, ha afirmat Merino.

Per això, atés que diverses de les empreses contractades han fet treballs de manera recurrent en diferents moments i per administracions de diversos partits, Merino s’ha preguntat si la motivació de la interpel·lació “no és tant amb quines empreses es contracta, sinó qui governa a cada moment”.

Comenta el artículo

Historias como esta, en su bandeja de entrada cada mañana.

O apúntese a nuestro  canal de Whatsapp

Deja una respuesta

Ahora en portada