La Diputació de Valencia acorda reforçar l’atenció a les dones en municipis de menys de 15.000 habitants 

La corporació provincial avaluarà el cost d'incrementar els agents d’igualtat "per prestar el millor servei al major nombre de persones"

Vicepresidenta de la Diputació amb la Consellera de Igualtat

Recibe nuestra newsletter diaria

O síguenos en nuestro  canal de Whatsapp

La Diputació de València avaluarà el cost de reforçar els servicis d’atenció primària amb agents d’igualtat en municipis de menys de 15.000 habitants. Així ho ha manifestat este dimarts la vicepresidenta primera, Natàlia Enguix, després de la reunió mantinguda amb Susana Camarero, vicepresidenta del Consell i responsable autonòmica de Servicis socials, Igualtat i Habitatge. 

En un encontre en el qual també han participat la secretària autonòmica d’Igualtat i Diversitat, Asunción Quinzá, i el comissionat per a la Lluita contra la Violència sobre la Dona, Felipe del Baño, les dos institucions han avançat en la línia de treball conjunt que venen desenvolupant des de l’inici de la legislatura.

En concret, la Diputació “donarà cobertura als municipis amb menys recursos per a ampliar la xarxa d’agents d’igualtat de la Generalitat”, ha explicat la vicepresidenta Enguix. 

La importància dels agents d’igualtat

La mateixa Natàlia Enguix ha destacat “la importància que poden tindre estos agents d’igualtat en el marc del contracte programa de servicis socials de la Diputació, que actualment presta cobertura als pobles de menys de 15.000 habitants amb treballadors socials i l’atenció a domicili de persones vulnerables, entre altres servicis”. 

La corporació provincial estudiarà, a través de l’àrea d’Igualtat que dirigix la vicepresidenta Enguix, “la possibilitat d’incloure als agents d’igualtat en el contracte programa, permetent que els municipis amb menys recursos puguen compartir-los i disposar així d’un servici més per a portar avant les polítiques d’igualtat que impulsem des de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere”. La Diputació s’encarregarà també de la formació d’estos agents d’igualtat que treballen fonamentalment en educació i prevenció. 

Els servicis d’atenció primària de caràcter bàsic inclosos en el contracte programa provincial són l’acolliment i atenció en situació de necessitat social; la promoció de l’autonomia personal; la inclusió social; la prevenció i intervenció amb les famílies; l’acció comunitària, i l’assessoria tècnica específica i unitats d’igualtat. El programa alberga també ‘La Cuina que cuida’ per a municipis de menys de 15.000 habitants, que té la finalitat de garantir la manutenció alimentària bàsica a les persones en situació de necessitat. 

Comenta el artículo
Ismael Cirujeda

Recibe nuestra newsletter diaria

O síguenos en nuestro  canal de Whatsapp

Deja una respuesta

Ahora en portada
TOLEDO, 26/01/2024.- Panadería en Toledo.El mercado laboral creó 783.000 empleos durante 2023, hasta cerrar el año en récord, rozando los 21,25 millones de ocupados, y con una tasa de desempleo del 11,76 %, la menor desde 2007, antes de que irrumpiera la crisis financiera. EFE/Ismael Herrero
El paro disminuye en más de 1.100 personas en el mejor mes de septiembre desde 2008