La Generalitat impulsa el programa LIFE 2025 per a canalitzar fons europeus a les zones afectades per la riuada

Les convocatòries es publicaran el 24 d'abril i permetran a entitats públiques i privades optar a ajudes per a l'adaptació climàtica i la sostenibilitat

La red de innovación europea Seimed

La Direcció General de Fons Europeus i Sector Públic ha celebrat una jornada informativa en línia sobre les pròximes convocatòries del programa LIFE 2025, amb l’objectiu d’activar propostes que permeten canalitzar finançament europeu cap a les zones afectades per la riuada del passat 29 d’octubre en la Comunitat Valenciana.

La iniciativa, organitzada en col·laboració amb la Xarxa d’Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana (REDIT), s’emmarca en l’estratègia de la Conselleria d’Hisenda i Economia per a maximitzar la captació de fons europeus i reforçar el suport institucional al teixit empresarial i local en contextos d’emergència climàtica.

Durant la jornada, s’ha anunciat que les convocatòries del programa LIFE 2025 es publicaran el 24 d’abril. Es tracta d’una via fonamental de finançament directe de la Unió Europea per a projectes relacionats amb el medi ambient, el clima i la transició energètica, oberta a entitats públiques i privades.

La major xarxa europea de suport a la innovació

L’esdeveniment ha comptat amb la participació de representants de REDIT i de la xarxa Enterprise Europe Network (EEN), la major xarxa europea de suport a les pimes en innovació, internacionalització i sostenibilitat, així com d’un portaveu del Punt de Contacte Nacional del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic i representants de diverses entitats locals de la Comunitat Valenciana.

“Volem que els fons europeus arriben allí on més es necessiten, i el programa LIFE és clau per a impulsar la recuperació verda del nostre territori”, ha afirmat la directora general de Fons Europeus i Sector Públic, María de la Mar González.

LIFE: més de 6.000 projectes europeus

Des de la seua creació en 1992, el programa LIFE ha recolzat més de 6.000 projectes a Europa, dels quals més d’un miler han sigut coordinats per entitats espanyoles. El programa s’articula en quatre subprogrames: Naturalesa i biodiversitat; Economia circular i qualitat de vida; Mitigació i adaptació al canvi climàtic; i Transició cap a una energia neta.

La Generalitat destaca la importància d’aquesta eina europea per a avançar en la resiliència climàtica, la modernització ambiental d’infraestructures i la reactivació dels territoris afectats per fenòmens extrems.

Comenta el artículo
Ismael Cirujeda

Historias como esta, en su bandeja de entrada cada mañana.

O apúntese a nuestro  canal de Whatsapp

Deja una respuesta

Ahora en portada
El presidente del Gobierno, Pedro Sánchez. EFE/Moncloa/Fernando Calvo
Mazón denuncia el «portazo» de Sánchez a la mayoría de las ayudas para la recuperación