Martínez Mus destaca el compromís de la Generalitat per a desbloquejar sòl industrial a Alcoi
El conseller assenyala la necessitat de trobar un equilibri entre la protecció ambiental i la creació de nou sòl industrial a Alcoi
El conseller de Medi Ambient, Infraestructures i Territori, Vicente Martínez Mus, ha reiterat el compromís de la Generalitat per a revitalitzar i potenciar el teixit industrial d’Alcoi, assegurant que es proporcionaran les eines necessàries “perquè la ciutat consolide la seua posició com a referent industrial”.
Així s’ha pronunciat Martínez Mus durant la seua visita al Centre d’Investigació i Innovació (Aitex) a Alcoi, on ha destacat la importància de combinar “el creixement econòmic amb la sostenibilitat amb l’objectiu de posicionar a Alcoi com un model de desenvolupament responsable”.
En aquest sentit, el titular de Medi Ambient ha subratllat la necessitat de trobar un equilibri entre la protecció ambiental i la creació de nou sòl industrial a Alcoi, alguna cosa que considera “manifestament necessari”. Per a aconseguir-ho, Martínez Mus ha apel·lat a totes les parts implicades “per a arribar a un consens” i ha insistit que, davant qualsevol desenvolupament industrial, “s’actuarà amb rigor per a protegir tots els factors ambientals de la regió”.
La simplificació administrativa facilita la inversió
El conseller s’ha referit també al decret de simplificació administrativa aprovat pel Consell, que facilitarà “la inversió i el desenvolupament industrial a la regió” en reduir la burocràcia i eliminar traves que han dificultat el creixement de les empreses. Aquesta mesura beneficiarà especialment als sectors tèxtil i cosmètic, “animant a aquestes indústries a convertir-se en aliades en la promoció del creixement econòmic del municipi i la seua comarca” ha assenyalat.
Com ha recordat Martínez Mus, el nou decret elimina el caràcter vinculant dels informes emesos per la Direcció General d’Urbanisme en relació amb el compliment de l’Estratègia Territorial de la Comunitat Valenciana (Etcv). Això permetrà als municipis recuperar la potestat de planejament i facilitarà la reclassificació del sòl industrial, sense necessitat d’esperar a la modificació del PGOU d’Alcoi.
Gestió de residus tèxtils
De manera paral·lela, Martínez Mus també ha assenyalat que des de la Conselleria s’estan explorant fórmules de col·laboració amb el sector “per a abordar l’impacte ambiental de la indústria tèxtil i establir determinades mesures i actuacions necessàries per a una adequada gestió dels residus tèxtils”, que actualment suposen el 10% dels residus que arriben a les plantes de tractament.
L’objectiu, ha explicat el conseller, és donar “una segona vida a les peces tèxtils, la qual cosa contribuirà a reduir la quantitat de residus que acaben en abocadors i a promoure una economia circular en el sector”.
Institut Tecnològic Tèxtil
En la seua visita a Aitex, Martínez Mus ha destacat el paper del centre com a “líder en innovació, recerca i desenvolupament tecnològic a Espanya i un dels principals referents a Europa”.
Amb més de 35 anys de trajectòria, Aitex s’ha consolidat com el centre de referència nacional en l’àmbit dels sectors tèxtils, confecció i tèxtils tècnics. Les seues instal·lacions de més de 30.000 m² a Alcoi són un testimoniatge del compromís de l’organització amb la inversió constant en infraestructures, la qual cosa permet proporcionar solucions efectives a les empreses i generar oportunitats de desenvolupament en diversos sectors productius.