Ivace+i innovació adopta mesures extraordinàries per a ajudar en els seus projectes a les empreses afectades

El 33,5% de les companyies tenen la seua seu o activitat en municipis contemplats en el decret DANA

Asociación Polígonos Industriales Paiporta

Recibe nuestra newsletter diaria

O síguenos en nuestro  canal de Whatsapp

La Generalitat, a través de la Unitat d’Innovació de l’Institut Valencià de Competitivitat i Innovació (Ivace+i), ha concedit les ajudes de 2024 pel desenvolupament de projectes de R+D individual en pimes i R+D en cooperació entre pimes i grans empreses.

Aquesta concessió va acompanyada d’una seriosa de mesures extraordinàries i urgents, segons ha assenyalat la consellera d’Innovació, Marián Cano, “destinades a secundar, donar seguretat i tranquil·litat a les 131 empreses beneficiàries en aquesta convocatòria, de les quals el 33,5% (44) són empreses amb seu o desenvolupament de projecte en municipis contemplats en el decret DANA”.

Cano ha afegit que “des de la Conselleria d’Innovació tenim el focus posat en les empreses i a posar a la seua disposició mesures efectives i ràpides que els ajuden a reprendre l’activitat al més prompte possible sense perdre de vista a la resta del teixit industrial de la Comunitat”.

Mesures

La primera mesura fa referència a la modificació dels terminis per a tots els projectes aprovats en aquesta convocatòria. S’amplia el termini d’execució dels projectes fins al 30 de desembre de 2025 i el de justificació fins al 2 d’abril de 2026.

Com a segona mesura es recorda la possibilitat que les empreses beneficiàries en la convocatòria de R+D puguen sol·licitar a Ivace+i un acompte de fins al 75% de l’ajuda concedida amb la presentació de garanties per un 25% de l’import a anticipar. L’objectiu és dotar a les empreses de la liquiditat suficient perquè puguen desenvolupar el seu projecte amb majors garanties d’èxit.

Enguany la unitat d’innovació de Ivace+i ha esgotat els 5,5 milions d’euros de pressupost (un 38% més que l’exercici anterior) distribuint-lo entre totes les empreses que han superat la nota de tall que hi havia establida en la convocatòria. Es tracta del pressupost global més alt des de 2016 destinat a aquesta mena de projectes.

Més de 130 empreses adjudicatàries

En total han sigut 131 les empreses adjudicatàries, un 55% més que en la convocatòria anterior, que tenen previst invertir 14,7 milions d’euros en projectes d’economia circular i baixa en carboni, de transició digital així com d’innovació orientada a les persones en matèria de salut i benestar.

La concessió d’aquestes ajudes està prevista que es realitze al desembre. A partir d’eixe moment, els tècnics de la unitat d’Innovació de *Ivace+i intensificaran la comunicació amb les empreses beneficiàries per a, en el marc de la situació actual, conéixer de primera mà les previsions del desenvolupament dels projectes secundats.

La convocatòria de R+D s’emmarca dins del Pla de R+D+I Empresarial que compten amb el finançament de la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional.

Projectes d’alta qualitat

Els projectes finançats en aquesta convocatòria destaquen pel seu alt component tecnològic, per la generació i aplicació de nou coneixement i per la seua utilitat per a millorar la competitivitat del teixit industrial de la Comunitat Valenciana.

La majoria dels projectes recolzats en aquesta convocatòria corresponen a àmbits com el de les tecnologies de la informació i la comunicació (Tics), química, biotecnologia, l’àmbit de tèxtil-moda o construcció, entre altres.

Una dada que crida l’atenció és que de les 36 petites i mitjanes empreses que ha sigut beneficiàries en la convocatòria de R+D en cooperació amb grans empreses, el 24% són joves empreses innovadores el que posa de manifest la idoneïtat d’aquests programes de suport per a fomentar la capacitat investigadora de les petites empreses des de les seues fases primerenques de creixement.

Comenta el artículo
Ismael Cirujeda

Recibe nuestra newsletter diaria

O síguenos en nuestro  canal de Whatsapp

Deja una respuesta

Ahora en portada