Ivace+i incrementa un 26 % el pressupost per a donar suport a projectes d’innovació industrial

Ivace+i finança per primera vegada, amb un màxim de 1.200 euros, els gastos d’auditoria de les empreses beneficiàries

Trabajador del sector industrial

Recibe nuestra newsletter diaria

O síguenos en nuestro  canal de Whatsapp

L’Institut Valencià de Competitivitat i Innovació (Ivace+i) ha incrementat, en la convocatòria de 2025, aproximadament un 26 % el pressupost destinat a donar suport a projectes d’innovació, fins als 12,5 milions d’euros.

Este increment atén l’alta demanda que esta convocatòria va registrar en 2024 per part de les empreses “i el compromís adquirit per part del Consell d’estimular el desenrotllament de projectes innovadors com a acceleradors de la indústria”, segons ha explicat la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme i presidenta de l’Ivace+i, Marián Cano.

El pressupost es destina a donar suport al desenrotllament i a la fabricació de productes nous o la millora significativa dels ja fabricats (InnovaProd), a l’aplicació de metodologies de millora contínua (InnovaProc), així com al desenrotllament de solucions innovadores en l’àmbit de les tecnologies de la informació, de l’electrònica i de les comunicacions (InnovaTEIC).

Petites i mitjanes empreses

Els destinataris d’estes ajudes són les xicotetes i mitjanes empreses amb un mínim de dos persones treballadores, així com les empreses innovadores jóvens “agents clau per al progrés econòmic del nostre territori”, ha afegit la consellera d’Innovació.

Estes ajudes s’emmarquen dins del Pla d’I+D+i Empresarial finançat per la Unió Europea en el marc del programa FEDER Comunitat Valenciana per al període 2021-2027.

El termini perquè pimes i empreses innovadores jóvens presenten les seues sol·licituds s’estén de l’11 de febrer al 25 de març, segons s’ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

Novetats 2025

En 2025, Ivace+i ha incorporat novetats en la convocatòria d’innovació “amb la finalitat que cada vegada més empreses es puguen beneficiar de les ajudes i fer realitat els seus projectes”, ha assenyalat la consellera Marián Cano.

Una d’estes novetats és que, per primera vegada, la Unitat d’Innovació d’Ivace+i finança a les empreses beneficiàries els gastos d’auditoria, amb un màxim de 1.200 euros, per a facilitar la gestió de les ajudes.

Una altra de les novetats és que, en el cas de la línia d’ajudes d’InnovaTeic, s’elimina la limitació del nombre de projectes per empresa, i, en el cas de les empreses innovadores jóvens, l’obligatorietat que estes tinguen un nombre mínim de treballadors per compte d’altri.

Acomptes i intensitat d’ajuda

A través d’estes ajudes, des de la Unitat d’Innovació d’Ivace+i es finança el desenrotllament de productes nous que tinguen resultats tangibles al final de l’execució del projecte, així com la millora significativa dels productes ja fabricats per l’empresa.

També es dona suport a la implantació de mètodes o tècniques de producció ecoeficients en l’empresa, les activitats destinades a reduir el consum de matèries primeres verges, així com l’obtenció de solucions tecnològiques ecoinnovadores circulars orientades a la millora de la gestió de residus, entre d’altres.

Amb la finalitat de facilitar el desenrotllament d’estos projectes i de conformitat amb el que es preveu en la Llei de pressupostos de la Generalitat, l’Institut Valencià de Competitivitat i Innovació anticipa fins a un 75 % de la subvenció concedida a les microempreses i xicotetes empreses i fins a un 50 % de l’ajuda concedida a les mitjanes empreses amb la presentació d’una garantia per part de l’empresa del 25 % de l’import que s’anticipa.

Comenta el artículo
Ismael Cirujeda

Recibe nuestra newsletter diaria

O síguenos en nuestro  canal de Whatsapp

Deja una respuesta

Ahora en portada
Directivos de Grupo Aitana
Grupo Aitana adquiere la consultora catalana Inforolot para ampliar su oferta de servicios