Indústria exigeix agilitat en les indemnitzacions del Govern central al comerç afectat per les riuades
El secretari autonòmic d’Indústria, Comerç i Consum, Felipe Carrasco, s’ha reunit amb els representants de la Unió Gremial
El secretari autonòmic d’Indústria, Comerç i Consum, Felipe Carrasco, ha reafirmat el compromís de la Generalitat de continuar donant suport a les empreses i els comerços en el procés de recuperació i enfortiment després de les riuades del passat 29 d’octubre. Així ho ha traslladat als representants de la Unió Gremial en una reunió en la qual ha participat el president de l’organització, Mauro Lorenzo, així com el tècnic d’esta federació de gremis i associacions del comerç valencià David Woodward.
En la trobada, els representants de la Unió Gremial han manifestat al secretari autonòmic que les ajudes econòmiques gestionades per la Generalitat han arribat als comerços i negocis afectats. No obstant això, també han expressat la seua preocupació pel retard en les compensacions del Consorci d’Assegurances, una demora que, segons han destacat, dificulta la sostenibilitat econòmica tant de particulars com d’empreses en les zones afectades.
Davant d’esta situació, Felipe Carrasco ha subratllat el compromís de la Generalitat d’instar el Govern central a agilitzar les indemnitzacions del Consorci d’Assegurances. En paraules del secretari autonòmic, “és imprescindible que el Govern central demostre una gestió eficaç i compromesa en la distribució dels recursos, com ja s’ha fet des de la Generalitat”.
Mètode de concessió directa
Carrasco també ha destacat que les ajudes d’emergència, atorgades mitjançant un procés de concessió directa, “tenen com a objectiu principal preservar l’ocupació i reactivar l’economia en les comarques més afectades”. Estes mesures s’han enfocat especialment en la recuperació d’infraestructures, maquinària, processos productius clau i, en general, en l’enfortiment d’activitats essencials per al teixit socioeconòmic local.
A més, el secretari autonòmic ha reiterat el suport absolut de la Generalitat a la Unió Gremial. En este sentit, ha recordat les paraules de la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Marián Cano, que va destacar que “la celeritat en la tramitació de les ajudes reflectix el ferm compromís del Govern Valencià amb els comerços de la Comunitat Valenciana”.
Carrasco també ha explicat que, amb la finalitat d’accelerar la concessió de les ajudes, estes s’han realitzat mitjançant acomptes. “Primer s’han entregat els fons als negocis perjudicats, de manera que la justificació queda pendent per a més avant”, va detallar.
La Unió Gremial, una associació en defensa del comerç
La Unió Gremial de València és una organització històrica que agrupa i representa les associacions de comerciants, artesans i xicotets empresaris de la Comunitat Valenciana. Fundada en 1913 amb l’objectiu de defendre els interessos del comerç local, esta entitat treballa com a interlocutora clau entre els sectors econòmics tradicionals i les administracions públiques, per a promoure polítiques i accions que afavorisquen el desenrotllament i la competitivitat del teixit comercial valencià.
La seua labor se centra a fomentar l’associacionisme, l’enfortiment dels gremis i la sostenibilitat econòmica dels negocis locals, fonamentals per a la identitat cultural i econòmica de la regió.
Amb una àmplia trajectòria, la Unió Gremial exercix un paper destacat en la dinamització del comerç de proximitat mitjançant programes de formació, assessorament i accions conjuntes que impulsen la modernització i l’adaptació a les noves tecnologies.