El Consell demana al Govern que recolze la creació d’un grup en el Parlament Europeu per a la indústria del calçat
El sector valencià del calçat és líder en l'àmbit nacional, amb el 64% dels fabricants i el 82% de la indústria auxiliar
La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Marián Cano, ha inaugurat la ‘I Jornada Present i Futur del calçat valencià. Marcant el ritme‘. Aquest esdeveniment, promogut per l’Associació Valenciana d’Empresaris del Calçat (Avecal) i finançat per la Generalitat, té com a objectiu destacar el talent, la diversitat i el dinamisme de la indústria del calçat valencià.
Cano ha considerat que “és bàsic aprofundir en la col·laboració públic-privada i traçar mesures estratègiques d’atracció i retenció del talent. Des de la Generalitat tenim clara la nostra aposta pel sector i per la indústria en general”.
“En aquesta línia, i per a poder influir en la reglamentació europea, després del debat de política general, Les Corts va instar el Govern central a donar suport a la creació d’un intergrup en el Parlament Europeu per a la indústria del calçat europeu”, ha recordat, “una mesura que és inajornable i en la qual ens bolcarem exigint-ho cada vegada que puguem”.
Un referent en l’àmbit nacional
La consellera ha explicat que el calçat valencià “és el gran referent en l’àmbit nacional, amb el 64% dels fabricants i el 82% de la indústria auxiliar. És a dir, som la primera regió espanyola del calçat”.
Per a Marián Cano, “cal aconseguir una major internacionalització, és a dir, buscar l’expansió cap a mercats internacionals i adaptar el producte a les noves regulacions comercials i de seguretat”, alguna cosa que, al seu judici, “fa imprescindible comptar amb un sector industrial modern i desenvolupat per a enfortir la nostra economia”.
La consellera ha precisat que la indústria valenciana “és el 18,7% de la nostra economia, per damunt del valor que representa en el conjunt d’Espanya (15,6%) però l’any 2000 aquest valor aconseguia el 22,8%, havent perdut gradualment rellevància fins a l’actual”.
“D’ací a 2028 volem revertir aquest procés i aconseguir, almenys, el 20% del valor afegit total. Per a això hem posat en marxa una Estratègia de Reindustrialització, que va ser presentada el passat 30 de setembre i que està basada en diversos eixos, incloent-hi una inversió de 2.000 milions en els pròxims quatre anys, la simplificació administrativa i la rebaixa de les càrregues fiscals a empreses”, ha conclòs.